Naast verslavende middelen ook verslavende activiteiten

Naast verslavende middelen ook verslavende activiteiten

Mensen die verslaafd zijn aan bepaalde middelen of activiteiten kunnen voor hulp terecht in afkickklinieken, zoals bijvoorbeeld https://www.connection-sggz.nl/. Hier werken mensen die zijn gespecialiseerd in het behandelen van mensen met een verslaving. Als jij denkt of weet dat jij zelf een verslaving hebt en het jou zelf niet lukt om hier vanaf te komen, dan kun je langs de huisarts gaan. Als deze inderdaad ook de ernst van de zaak in ziet, dan kan hij of zij jou doorverwijzen naar een kliniek. Hier wordt jij vervolgens geholpen door allemaal experts, zodat je zo snel mogelijk weer helemaal op de been bent. 

De soorten verslavingen die er zijn

De meeste mensen denken bij een verslaving aan verslavingen aan middelen zoals alcohol en drugs als wiet, cocaine en heroine. Maar mensen kunnen niet enkel aan deze middelen verslaafd raken. er zijn nog veel meer dingen die mensen als verslavend kunnen ervaren en er vervolgens ook echt daadwerkelijk aan verslaafd raken. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een gokverslaving. Sommige mensen ervaren een kick bij het gokken en raken vervolgens gewend en gehecht aan deze kick. Zij kunnen dan niet meer stoppen met het gokken, omdat het hen een fijn gevoel geeft.

Ontwenningsverschijnselen als je afkickt

Iets waar niet iedereen aan denkt en rekening mee houdt als zij willen gaan afkicken, zijn de klachten die je kunt gaan ervaren als je het middel niet meer inneemt of als je de handeling niet meer uitvoert. Bij het gokken zal je geen lichamelijke ontwenningsverschijnselen ervaren zoals braken en hoofdpijn, maar je kunt er mentaal wel heel erg naar verlangen en daardoor niet of minder goed slapen. Dit kan leiden tot vermoeidheid en andere ongemakken. Bij het stoppen met alcohol drinken of drugs gebruiken kun je natuurlijk wel ergere lichamelijke klachten ervaren, zoals braken, diarree en hoofdpijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.