Tand- of kiespijn? Zo vind je snel een tandarts

Tand- of kiespijn? Zo vind je snel een tandarts

Niks is vervelender dan tand- of kiespijn en al helemaal niet als je met spoed door een tandarts geholpen dient te worden. Maar wat doe je als je op een ongewoon tijdstip plotseling met hevige pijn in je mond wakker wordt? In deze blog geven we je vijf tips voor als je met spoed een tandarts wilt bellen. Zo weet je wat je dient te doen in geval van nood en kan je hopelijk snel geholpen worden.

Zoek een tandarts in jouw regio die spoeddiensten aanbiedt

Het is belangrijk om te weten welke tandartsen in jouw regio spoeddiensten aanbieden. Dit kan je bijvoorbeeld opzoeken via internet, of door te bellen naar je eigen tandarts. Maak een lijstje met daarop de contactgegevens van deze tandartsen en bewaar dit op een handige plek, zodat je in geval van nood snel kan handelen. Er zijn ook sites die je direct in contact brengen met tandartsen die je met spoed kunnen helpen. Een zo’n website is bijvoorbeeld die van 0900 dentist.

Bel zo snel mogelijk

Als je met spoed door een tandarts geholpen dient te worden, is het belangrijk om zo snel mogelijk contact op te nemen met een tandarts. Veel tandartsen bieden namelijk alleen spoeddiensten aan op bepaalde tijden, bijvoorbeeld ’s avonds of in het weekend. Door snel te handelen, vergroot je de kans dat je snel geholpen kan worden.

Leg duidelijk uit wat er aan de hand is

Als je met spoed door een tandarts geholpen dient te worden, is het belangrijk dat je duidelijk uitlegt wat er aan de hand is. Is er bijvoorbeeld sprake van een ontsteking of heb je een tand afgebroken? Dit kan medebepalend zijn voor de snelheid waarmee je geholpen kan worden. Probeer daarom zo snel en duidelijk mogelijk te communiceren wat er aan de hand is.

Wees bereikbaar

Als je contact opneemt met een tandarts, is het belangrijk dat je goed bereikbaar bent. Zorg er dus voor dat je telefoon in de buurt is en dat je voor langere tijd beschikbaar bent. Het kan namelijk zijn dat een tandarts je terugbelt om meer informatie te vragen of om te bepalen of je direct geholpen moet worden.

Hou rekening met extra kosten

Als je met spoed door een tandarts geholpen moet worden, worden hier vaak extra kosten voor in rekening gebracht. Dit kan bijvoorbeeld komen doordat een tandarts buiten werktijd werkt, of omdat er extra handelingen nodig zijn om je van de pijn af te helpen. Hou hier dus rekening mee en informeer eventueel vooraf naar de extra kosten.

Samenvatting

In deze blog hebben we je vijf tips gegeven voor als je met spoed een tandarts wilt bellen. Door een tandarts in jouw regio te zoeken die spoeddiensten aanbiedt, zo snel mogelijk contact op te nemen, duidelijk uit te leggen wat er aan de hand is, goed bereikbaar te zijn en rekening te houden met extra kosten, vergroot je de kans dat je snel geholpen kan worden en van je pijn verlost bent. Neem deze tips dus ter harte en zorg dat je voorbereid bent in geval van nood.

 

Bron: 0900dentist.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.