Wat doet een chiropractor en hoe vind je er een?

Wat doet een chiropractor en hoe vind je er een?

Een fysiotherapeut kennen we allemaal, maar een chiropractor is voor veel mensen nog vrij nieuw. Hoewel beiden beroepen erg op elkaar lijken, is het in sommige gevallen beter om naar een chiropractor te gaan en andersom. 

Bij chiropractiepraktijk Utrecht focussen de chiropractors zich voornamelijk op de wervelkolom en het zenuwstelsel. Door een bepaalde druk uit te oefenen, kun je zo eenvoudig van de pijn verholpen worden. Dit doen ze op een veilige manier. Hoewel het veilig is, kan het wel een beetje eng zijn of akelig klinken. Zo hoor je het geluid van je wervels als het ware ‘kraken’ wanneer de chiropractor hier wat meer druk op uitoefent.

Hoe vind je een chiropractor?

Wanneer je op zoek bent naar een chiropractor is het belangrijk om er één te vinden die niet al te ver van huis af is. Zo moet je namelijk rekening houden met bepaalde klachten die je kunt krijgen na het bezoek en  kan het zijn dat je na het bezoek niet zelf terug mag rijden. Je kunt namelijk erg duizelig worden en hoofdpijn krijgen van de behandelingen. Deze klachten zijn heel normaal en gaan ook snel weer weg.  Wanneer de chiropractor dichter bij huis is, is het gemakkelijker deze problemen te overbruggen. 

Wanneer ga je naar de chiropractor?

Bij chiropractiecentraal.com kun je precies zien wanneer je een chiropractor moet bezoeken. Het kan namelijk zo zijn dat jouw huisarts je niet doorstuurt. Het is dan belangrijk om zelf actie ondernemen! Denk hierbij aan, bijvoorbeeld, klachten die je ervaart door artrose, rugpijn, hernia of nekklachten. Hiervoor kun je, zowel met als zonder doorverwijzing, altijd bij een chiropractor terecht. 

Voordat er ook maar iets gedaan wordt, zul je wel eerst altijd gecontroleerd worden. Zo is het belangrijk om eventuele blessures uit te sluiten. Daarbij wordt je ook altijd geïnformeerd over de handelingen die ze gaan uitvoeren en weet je ongeveer wat je te wachten staat. 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.