Een cosmetische ingreep vergoed door verzekering

Een cosmetische ingreep vergoed door verzekering

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom je voor een cosmetische ingreep kunt kiezen, maar soms is de oorzaak van medische aard, omdat je er klachten van ondervindt. Dat betekent dus niet dat je het niet alleen maar niet zo heel erg mooi vindt bijvoorbeeld, maar dat je bijvoorbeeld last hebt van je neus. Zo kun je bijvoorbeeld een afwijkend tussenschot hebben, maar de afwijking van je neus kan bijvoorbeeld ook niet-aangeboren zijn, doordat je misschien bijvoorbeeld wel mishandeld bent. Dat is ook een reden waarom je voor een neuscorrectie kunt kiezen. Zo kan het de overlast weer weghalen na deze ingreep en daar zijn cosmetische specialisten natuurlijk ook voor. 

Niet alleen cosmetisch

Er kunnen best wel wat oorzaken zijn waardoor jij een medische indicatie voor een neuscorrectie krijgt en dat betekent dan ook vaak dat deze vergoedt wordt door je zorgverzekeraar en dat je dus niet helemaal zelf hoeft te betalen voor deze ingreep. DIt is echter wel het geval wanneer jij het voor het eigen oog doet, omdat je niet blij bent met je aangeboren neus, omdat je deze bijvoorbeeld niet heel erg mooi vindt. Wanneer je er bijvoorbeeld over nadenkt om voor een facelift te gaan, dan wordt deze niet vergoed door de zorgverzekeraar, omdat dit alleen maar cosmetisch is en geen medische noodzaak heeft. 

Een medische indicatie

Wanneer je bijvoorbeeld last hebt van hangende oogleden en jij merkt dat je hier echt klachten van ondervindt, dan is het goed om hiermee contact op te nemen met je huisarts of direct met de oogarts om een medische indicatie te krijgen. Op deze manier wordt de ingreep vergoed door je zorgverzekeraar nadat jij jouw eigen risico betaald hebt natuurlijk. Bedenk daarom goed wat jouw klachten zijn en neem contact op met je huisarts, zodat je doorgestuurd kunt worden naar de specialist die jou op de juiste manier kan helpen. Dit kan natuurlijk best wel verschillend zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.