Rugpijn tijdens je zwangerschap? Neem een rugbrace

Rugpijn tijdens je zwangerschap? Neem een rugbrace

Bij zwangerschappen horen allerlei pijntjes en kwaaltjes, dat is wel bekend. Veel vrouwen hebben last van allerlei dingen waar ze normaal geen last van hebben. Een kwaal die bij veel vrouwen voorkomt tijdens de zwangerschap is rugpijn, voornamelijk lage rugpijn komt veel voor. Wel de helft van de vrouwen heeft hier last van. Als je dit ook hebt kun je een Rugbrace dragen voor de onderrug. Dit corrigeert je houding, waardoor je de rugpijn kunt voorkomen. Zo’n brace biedt namelijk veel ondersteuning. Daarnaast zijn er ook nog een aantal oefeningen die je kunt doen om de pijn te verlichten. 

Waar komt de pijn vandaan?

Het is niet gek dat je last krijgt van rugpijn tijdens een zwangerschap. Er verandert namelijk veel in en met je lichaam. Zo kunnen de hormonen die je op dat moment aanmaakt ook invloed hebben op de soepelheid van je gewrichten. Je baarmoeder groeit en om ruimte te maken hiervoor verandert zelfs je wervelkolom van vorm. Dit zorgt ervoor dat het zwaartepunt van je lichaam verplaatst. Je reageert hierop door een andere houding aan te nemen. Dit zorgt ervoor dat de balans in je lichaam anders, of waardoor je zelfs uit balans raakt. Dit kan zorgen voor een lage rugpijn. Kijk bijvoorbeeld op Rug-brace.nl als je meer rugsteun wilt. 

Wat als je rugpijn voelt opkomen?

Als je erg veel last hebt van rugpijn kan je ook de huisarts of verloskundige inschakelen. Zij herkennen vaak de oorzaak van jouw rugpijn. Zij weten welke oefeningen of wat voor soort rugbrace het meest geschikt is voor jouw klachten. Mocht het heel heftig zijn, kunnen ze je ook bepaalde medicijnen voorschrijven die niet schadelijk zijn voor jou of jouw baby. Als je zelf een al een bekkenband draagt voor versterking maar alsnog last hebt van rugpijn is een rugbrace wel echt aan te raden. Deze biedt namelijk ook versterking aan de rug en is gewoon een stuk steviger, maar wel op een milde manier, zonder druk uit te oefenen. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.