Wat is een crematie?

Wat is een crematie?

Heb je ooit van crematie gehoord envraag je je af wat het precies is? Of heb je crematie voor een dierbare overwogen, maar weet je er niets van? Crematie is een steeds populairdere optie om een geliefde te eren. Laten we eens kijken naar de basisprincipes van crematie en waarom steeds meer mensen deze optie kiezen bij het herdenken van hun overleden dierbaren.

Wat is cremeren?

Simpel gezegd is crematie het proces waarbij het menselijk lichaam door extreme hitte tot as wordt gereduceerd. Dit proces vindt meestal plaats in een crematorium of een speciale oven die de temperatuur verhoogt. Het stoffelijk overschot dat bij crematie ontstaat wordt meestal “crema” of “as” genoemd en wordt in een urn of andere container bewaard. Crematies kunnen plaatsvinden voor of na een begrafenisdienst, afhankelijk van de persoonlijke voorkeur. Voor degenen die kiezen voor een begrafenisdienst voorafgaand aan de crematie is er een open kist of een gesloten kist. Daarna wordt het lichaam rechtstreeks naar het crematorium vervoerd, waar het blijft liggen tot alle sporen ervan tot as zijn gereduceerd.

Wat zijn de voordelen van cremeren?

Crematie in Lochem is de laatste jaren steeds populairder geworden vanwege de lagere kosten in vergelijking met een traditionele begrafenis. Omdat het proces bovendien geen landruimte vereist (zoals bij een begrafenis), kiezen veel mensen het als een milieuvriendelijk alternatief dat minimale middelen vergt. Verder zien sommige mensen crematies als een manier om begrafenisgebruiken te vermijden waar ze het misschien niet mee eens zijn, zoals balseming en dure kisten. Tenslotte vinden veel families troost in de wetenschap dat het stoffelijk overschot van hun overleden geliefde in een urn dichtbij kan worden bewaard in plaats van ergens ver van huis te worden begraven.

Meer informatie hierover kan je op https://uitvaartzorglochem.nl/ lezen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.